Delicios – Salată cu creveți

INGREDIENTE
Ulei de măsline
1 lingură de creveți cruzi, curățați
Sare
Piper
2 lingurițe de usturoi, tocate (separate în jumătate)
¼ ceașcă de miere
1 lime (stors)
1 sparanghel
1 ardei roșu (feliat)

PREPARARE
1. Încălziți uleiul într-o tigaie mare peste căldura medie.
2. Adăugați creveți, sare, piper, 1 linguriță de usturoi, miere și suc de lămâie. Amestecați bine. Gătiți timp de 2 minute sau până când partea de jos a creveților devine roz și întunecată.
3. Răsturnați creveții și gătiți încă 2 minute sau până când creveții sunt pe deplin roz și nu există nuanțe gri. Scoateți creveții din tigaie și lăsați-i deoparte.
4. Într-o tigaie curată (sau puteți curăța aceeași tigaie utilizată anterior), adăugați ulei și puneți dovleacul, ardeiul și bobul. Adăugați sare, piper și usturoiul rămas.
5. Când dovleacul, ardeiul și bobul au ajuns la temperatura potrivită, adăugați creveții înapoi în tigaie și amestecați.

Servim de preferință cu DOR Merlot & Saperavi!

Poftă bună!