Delicios - Miel la cuptor

INGREDIENTE
2 bucăți pulpă de miel
20 g de sare
10 g de mix de piper
10 g de praf de usturoi
10 g de arome pentru carne de miel
3 căței de usturoi
rozmarin și cimbru proaspăt
100 ml de apă
50 ml de ulei de măsline extravirgin
sfoară de cuptor (sau altă sfoară alimentară)

GARNITURĂ
300 g broccoli
300 g conopidă
300 g morcov baby
40 g unt
30 ml de ulei de măsline extravirgin
sare și piper după gust

PREPARARE
Dezosăm pulpa de miel – tăiem atent pulpa, până eliberăm și scoatem osul. Mixăm împreună sarea, piperul, praful de usturoi și aromele pentru carne de miel. Condimentăm pulpele de miel pe partea interioară  (lăsăm puțin pentru condimentarea ulterioară). Legăm pulpele cu sfoara de cuptor. Condimentăm din nou. Facem câteva incizii mici în pulpă și adăugăm cățeii de usturoi. Adăugăm cimbru și rozmarin. Așezam pulpele într-o tava și le stropim cu ulei de măsline, iar la final turnăm apa. Introducem tava în cuptorul preîncălzit la temperatura de 160⁰C. Pulpele se vor lăsa la copt timp de 1,5 - 2 ore, la temperatura de 160⁰C (timpul de coacere depinde de mărimea pulpelor). Întoarcem la fiecare 20 de minute.

La final, schimbăm regimul cuptorului la temperatura de 200⁰C, regim gril - pentru a rumeni ușor pulpele de miel.

Separat pregătim garnitura. Fierbem legumele în apa ușor sărată, aproximativ 2-3 minute . Într-o tigaie cu untul și uleiul încins adăugăm legumele fierte și le călim timp de 1-2 minute.

Aranjăm în farfurie după plac.

Poftă bună!