Grupul Purcari

Grupul Purcari este unul dintre principalii producători de vin și brandy din Europa Centrală și de Est, gestionând aproximativ 1,000 de hectare de podgorii și 4 vinării din România și Republica Moldova: Purcari, Crama Ceptura, Bostavan și Bardar.

Grupul deține un portofoliu compus din mai multe branduri de vin și vin spumant, din toate categoriile de preț, precum și un brand de divin premium.

Grupul Purcari este cel mai mare exportator de vin din Moldova, cu livrări în peste 30 de piețe din Europa (Polonia, Cehia, Slovacia, Ucraina, Norvegia, Marea Britanie, etc.), Asia (China, Japonia, Coreea de Sud) și America (SUA și Canada).

În 2016, calitatea vinurilor Purcari produse de Grup a fost recompensată cu 23 de medalii la Decanter, IWCS, Challenge International du Vin Bordeaux și Concours Mondial de Bruxelles.

Acționarul majoritar al Grupului, cu 63,6% din acţiuni, este Horizon Capital, fond de private equity, cu investiții în regiunea Europei Centrale și de Est. Fondatorul și CEO-ul Grupului, Victor Bostan, deține 30% din companie, în timp ce International Finance Corporation, parte a Băncii Mondiale, are o participaţie de 6,4%.

În 2016, Grupul Purcari a vândut 11,9 milioane de sticle.

În ianuarie 2018, Grupul avea peste 500 de angajați în cadrul celor 4 vinării pe care le deţine.

Bostavan © 2019 All rights reserved.