Comunicat de presă

21.04.2020

Privind depistarea persoanelor infectate cu Covid-19 la fabrica de producere din Vulcănești

Pandemia Covid-19 afectează tot mai multe domenii și persoane și, din păcate, nici fabrica de producere din Etulia a Vinăriei Bostavan nu a fost o excepție. În pofida tuturor măsurilor de siguranță luate pentru a proteja angajații, 6 persoane au fost testate pozitiv pentru Covid-19.

Informația despre testarea pozitivă a parvenit pe parcursul weekend-ului de Paște, prima persoană fiind revenită recent dintr-o călătorie în scop personal în Rusia. Imediat ce managementul a aflat despre acest fapt, persoana respectivă a intrat în autoizolare. Menționăm că aceasta nu a mai fost încadrată în procesul de producere începând cu data de 1 aprilie 2020. Alte două persoane sunt în legătură de rudenie și locuiesc în aceeași gospodărie. Toate cele 6 persoane sunt spitalizate.

În acest sens, Vinăria Bostavan menționează că activitatea fabricii de producere a fost coordonată cu autoritățile publice locale și cu Comisia Locală pentru Situații Excepționale, iar protocoalele medicale ale autorităților internaționale și naționale pentru a asigura cele mai înalte standarde de protecție au fost strict respectate imediat ce a început pandemia.

 

Printre măsurile de siguranță luate odată cu debutul pandemiei:

  • Au fost instalate dozatoare cu dezinfectanți în toate punctele de lucru, care erau completate zilnic;
  • Tura de muncă începea doar după ce membrii personalului treceau peste covorașe cu soluție de clor pentru curățirea încălțămintei;
  • Toți angajații au fost asigurați constant cu măști, mănuși sanitare, șervețele umede cu alcool;
  • Se măsura temperatura corpului tuturor angajaților și vizitatorilor pe teritoriul Fabricii cu ajutorul unui termometru cu infraroșu (fără contact). Accesul persoanelor cu temperatură corporală de 37° pe teritoriu era strict interzisă;
  • Personalul a fost informat despre măsurile de prevenție și regulile necesare de respectat prin broșuri informative și autocolante, care au fost afișate în fiecare încăpere, inclusiv despre regulile de distanțare fizică și socială de cel puțin 1.5m între angajații la vinărie.

Totodată, managementul Companiei este în colaborare strânsă cu autoritățile pentru a susține acțiunile de depistare a persoanelor infectate și izolarea oricăror altor cazuri posibile de infectare. Astfel, pe lângă eforturile de depistare a persoanelor infectate cu Covid-19 și a testărilor întreprinse de autorități, Compania a coordonat testarea la un laborator privat, contractat pentru astfel de posibile situații la debutul pandemiei, pentru toți angajații și membrii familiilor lor, care sunt cunoscuți că au fost în contact cu persoanele infectate. Testarea se va face din contul companiei.

Obiectivul de producere a fost declarat în carantină începând cu data de 16 aprilie până la 4 mai 2020, iar tot personalul este autoizolat la domiciliu. Carantina a coincis parțial cu vacanța anuală de 1 săptămână cu ocazia sărbătorilor de Paște și a fost extinsă până pe 4 mai, pentru a asigura termenul optim de 14 zile, ceea ce va oferi destul timp pentru întreprinderea tuturor acțiunilor de dezinfectare. Punctele de lucru au fost dezinfectate imediat, iar în perioada următoare – managementul va întreprinde măsuri suplimentare de dezinfecție la toate punctele de lucru.

Sănătatea și siguranța angajaților noștri este prioritatea noastră numărul unu, iar gândurile noastre sunt cu colegii  spitalizați. Le dorim o recuperare completă și rapidă. Noi vom continua să ne concentrăm toate eforturile noastre spre susținerea și asigurarea siguranței întregului personal, cum am făcut-o din prima zi a declarării stării de urgență, dar și întotdeauna.
Pentru detalii suplimentare, contactați:
bostavan@bostavan.md

Bostavan © 2023 All rights reserved.